Back

Splošni pogoji poslovanja

Spletni portal glamping.si upravlja podjetje Glamping SI, trgovina in storitve d.o.o., Černigojeva ulica 2, 1000 Ljubljana, matična številka: 8817413000, ID za DDV: SI40848337, vpisan v Poslovni register Slovenije dne 25.2.2021, številka vpisa v register: 2021/6474, bančni račun: SI56 0284 4026 3640 408, Banka NLB d.d., v nadaljevanju: Glamping SI d.o.o. ali Glamping.si). Za poslovne odnose med Glamping.si in naročnikom veljajo izključno Splošni pogoji poslovanja, navedeni v nadaljevanju. Ti Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah. Splošne pogoje poslovanja lahko naročnik za namene naročila preko spleta shrani na svoj računalnik in/ali natisne. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega portala www.glamping.si, pravice naročnika ter njegov poslovni odnos z Glamping.si.

Za največje zadovoljstvo naših kupcev skrbimo predvsem:
 • s skrbnim in ažurnim vnosom točnih informacij o naši ponudbi
 • z zavedanjem za tehnično in pravno varnost naših obiskovalcev in kupcev
 • s posluhom za potrebe naših strank in s prizadevanjem za reševanje morebitnih težav, nesporazumov in zapletov
 • z razpoložljivostjo za dodatna pojasnila ter pomočjo tako pred nakupom, med nakupom in v času po nakupu.

Pogodbeni partner in naročnik

Naročnik je za potrebe teh Splošnih pogojev poslovanja vsak obiskovalec spletnega portala www.glamping.si, ki preko le-tega izpolni/odda obrazec Pošlji povpraševanje, odda naročilo za nakup darilnih bonov Glamping.si (darilni boni Glamping.si z navedeno konkretno namestitvijo / doživetjem ali vrednostni darilni boni Glamping.si: v nadaljevanju darilni boni) ali pa opravi spletno rezervacijo izbrane namestitve.
Pogodbeni partner naročnika je Glamping.si.

Podpora kupcem

Prodajni svetovalci smo dosegljivi na tel.: 01 423 50 71 ali na e-naslov info@glamping.si od ponedeljka do petka med 8:30 in 16:30

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta se ponudba v spletnem portalu glamping.si dopolnjuje in spreminja. Cene so predstavljene kot redne cene in akcijske cene. Redne cene so priporočene prodajne cene ponudnika namestitev ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam.

Povpraševanje po izbrani namestitvi

Naročnik pri Glamping.si izpolni obrazec – Pošlji povpraševanje, ki je v primeru prostega termina avtomatsko posredovan ponudniku namestitve. Ponudnik namestitve nato avtomatsko prejme povpraševanje in odgovori naročniku. Glamping.si ni odgovoren za ažurnost in točnost odgovora izbranega ponudnika namestitve.

Naročilo darilnega bona je potrjeno

Naročnik pri Glamping.si opravi nakup darilnih bonov preko spletnega portala www.glamping.si. Do pogodbe pride, ko naročnik preko spletnega portala www.glamping.si odda naročilo ter prejme nato potrditveno elektronsko sporočilo s strani glamping.si, ki vsebuje podatke o naročilu ter status naročila »Prejeto« (plačila s plačilno oziroma kreditno kartico) ali »Prejeto – čaka plačilo predračuna« (plačila po predračunu). Naročnik je v nakupnem procesu odgovoren za oddajo pravilnih kontaktnih podatkov, zlasti naslova za dostavo darilnih bonov ter elektronskega naslova.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Pri uveljavljanju prodajnih pogojev velja darilni bon, ki ga prejmete ob plačilu oz. ob dostavi naročila. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjena pogodba je shranjena v podjetju Glamping SI d.o.o., Černigojeva ulica 2, 1000 Ljubljana, SI40848337. Kupec ima možnost vpogleda v pogodbo na sedežu podjetja. Pogodbo lahko podjetje kupcu tudi posreduje v elektronski obliki na elektronski naslov, ki ga kupec podjetju poda. Na izrecno željo kupca mu podjetje tiskani izvod pogodbe pošlje preko pošte na naslov, ki ga kupec poda.

Rezervacija nočitve ali storitve

Po kliku na gumb rezerviraj je Naročnik avtomatsko preusmerjen na rezervacijski portal izbranega ponudnika. Naročnik v tem trenutku zapusti portal glamping.si in lahko v nadaljevanju na rezervacijskem portalu izbranega ponudnika opravi rezervacijo željene namestitve. Glamping.si ni odgovoren za rezervacijske portale izbranih ponudnikov namestitev.

Način plačila

Glamping.si, ki upravlja spletni portal www.glamping.si omogoča naslednja načina plačila:

 • plačilo po predračunu (po ponudbi) na TRR podjetja Glamping SI d.o.o., bančni račun: SI56 0284 4026 3640 408 odprt pri NLB d.d. BIC: LJBASI2X,
 • spletno plačilo s plačilno oziroma kreditno kartico.

Glamping.si z razčlenjenimi stroški in navodili naročniku izda račun na trajnem mediju. V elektronski obliki je na strežniku Glamping.si shranjeno naročilo naročnika, ki mu je tudi dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Cene

Darilni boni se dobavijo po cenah, ki so veljavne na dan sklenitve pogodbe in navedene na spletnem portalu www.glamping.si, katerega lastnik in upravljavec je Glamping.si. Objavljene cene na spletnem portalu www.glamping.si že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Naročanje darilnih bonov

Spletni portal sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 11:00 ure bodo po prejemu plačila realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 11:00 uri bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v zgoraj navedenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Dostava

Dostava pošiljk se praviloma vrši preko poštnih storitev podjetja Pošta Slovenije d.o.o., pri čemer lahko Glamping.si koristi za dostavo pošiljk tudi druga dostavna podjetja.
V primeru, da je naročnik ob nakupu darilnih bonov izbral kot možnost plačila »plačilo po predračunu« ter je predračun plačal in je denar viden na TRR podjetja Glamping SI d.o.o. do 11:00, bo naročilo oddano na pošto še isti delovni dan. Plačila naročil prejeta vsak delovnik po 11:00, so oddana na pošto naslednji delovni dan. Če je naročnik izbral osebni prevzem, je le-ta možen na sedežu podjetja Glamping SI d.o.o., ob predhodni najavi na telefonsko številko 041 681 860.

Glamping.si v nakupnem procesu omogoča tudi dostavo darilnih bonov neposredno obdarovancu. V tem primeru mora naročnik v nakupnem procesu navesti kot naslov dostave tudi naslov obdarovanca.

Za obdelavo naročil se podjetju, ki izvaja dostavo posredujejo samo osebni podatki, ki so potrebni za popolno obdelavo. Če Glamping.si zamuja z dobavo, naročnik nima pravice do odškodninskega zahtevka, razen če je podjetje Glamping.si ravnalo hudo malomarno ali naklepno.

Nadomestilo

Do celotnega in popolnega plačila vseh darilnih bonov iz istega naročila ostanejo le-ti last Glamping.si.

Aktivacija darilnih bonov

Darilni boni so aktivirani po prejemu plačila na TRR podjetja Glamping SI d.o.o. ali pa po potrjenem kartičnem plačilu.

Veljavnost darilnih bonov

Čas veljavnosti darilnih bonov z navedeno konkretno namestitvijo / doživetjem je 12 mesecev od dneva nakupa darilnih bonov. Čas veljavnosti vrednostnih darilnih bonov je 12 mesecev od dneva nakupa darilnih bonov. Bone, ki jim je potekel rok veljavnosti je možno podaljšati samo z neposrednim dogovorom z izbranim ponudnikom bona. Cene že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Razlike za zamenjavo za izbrani cenejši paket ne vračamo.

Kopiranje, reproduciranje ali poneverjanje je strogo prepovedano, predstavlja kaznivo dejanje in se kaznuje v skladu z veljavnimi zakoni Republike Slovenije. Vsa navedena dejanja oziroma kršitve bo organizator prijavil pristojnim državnim organom, posledice v celoti prevzema storilec.

Unovčevanje darilnih bonov

Darilne bone Glamping.si z navedeno konkretno namestitvijo / doživetjem se unovči pri izbranem ponudniku namestitve. Darilni bon z navedeno konkretno namestitvijo / doživetjem je potrebno prinesti s seboj k ponudniku namestitve / doživetja).

Prejemniki vrednostnega darilnega bona Glamping.si se o koriščenju bona dogovori neposredno z izbranim ponudnikom namestitve. Vrednostni darilni bon je potrebno prinesti s seboj k ponudniku namestitve / doživetja).

Garancija za pomanjkljivosti

Naročnik mora očitne napake dobavljenih darilnih bonov, opazne brez posebne pozornosti, uveljavljati nemudoma ob dobavi, vendar najkasneje dva tedna po prejemu. Kasnejše uveljavljanje očitnih napak je izključeno. V primeru upravičene reklamacije ima Glamping.si najprej pravico do nadomestne dobave. Kadar nadomestna dobava ni mogoča ali pa ne uspe, ima naročnik pravico zahtevati razveljavitev pogodbe ali znižanje cene. Pri odstopu od pogodbe je naročnik dolžan vrniti vso blago, stroške pošiljke pa prevzame Glamping.si.

Za ostala jamstva se ravna po trgovskih določilih. Jamstvo za posledično škodo, nastalo zaradi napak, je izključeno.

Odstop od pogodbe – vračilo

Potrošnik ima pravico, da v roku 14 dni po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe/naročila in sicer na kontaktni e-naslov: info@glamping.si.
Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa), s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini.

Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije potrošnik. Ponudnik vrne vplačani znesek z nakazilom na njegov transakcijski račun, najkasneje v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Menjava blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne odgovarja in ga želi menjati za drugo blago in sicer na kontaktni e-naslov: info@glamping.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila.

Postopek vračila blaga

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost vračila blaga – odstop od pogodbe. Za čim hitrejše in preprosto vračilo navajamo nekaj napotkov, na kaj je dobro biti pozoren pri nakupu preko spleta:

 • previdno odprite embalažo in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste prepričani, da je to artikel, ki ste ga naročili
 • v primeru, da artikel vrnete osebno na sedežu podjetja, je potrebno predati artikel na vpogled referentu
 • bodite pozorni pri rokovanju z artiklom, saj lahko pride do poškodb
 • izdelek z vidnimi sledmi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) ni primeren za vračilo, ker je higiensko oporečen
 • izdelek z vidnimi sledi montaže (uporabljen izdelek, praske) ni primeren za vračilo.

Ne uporabljajte izdelkov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam. Artikli, ki so kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma poškodovan . V tem primeru nakup reklamirate. Vračilo poškodovanih pošiljk v primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije. Ko vračate paket prodajalcu, ga pošljite na sedež podjetja Glamping SI d.o.o., Černigojeva ulica 2, 1000 Ljubljana. Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Jamstvo

Glamping.si jamči le za škodo na darilnih bonih do oddaje naročila na pošto. Glamping.si ne daje jamstev na opravljene storitve ponudnikov namestitev / doživetij s katerimi ima Glamping.si sklenjeno pogodbo o sodelovanju, si bo pa prizadevalo, da bo pri izbiri izvajalcev namestitev / doživetij zahtevalo ustrezno visok nivo kakovosti storitev.

Drugi zahtevki naročnika so izključeni, neodvisno od pravnega razloga. Prej navedena omejitev jamstva ne velja v primeru hude malomarnosti ali naklepnosti Glamping.si.

Reklamacije kupljenih namestitev / doživetij

Za reklamacije konkretnih namestitev / doživetij je odgovoren ponudnik namestitev / doživetij s katerim ima Glamping.si sklenjeno pogodbo o sodelovanju. Glamping.si bo zato vsako podano reklamacijo s strani kupcev darilnih bonov poslala ustreznemu ponudniku namestitev / doživetij, ki jo bo obravnaval v skladu z zakonom.

Zaščita podatkov, varstvo podatkov

Glamping.si hrani za nedoločen čas sledeče podatke naročnikov: ime in priimek, elektronski naslov naročnika, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije, elektronske naslove za morebitno elektronsko dostavo darilnih bonov, kontaktni telefon, pretekla naročila in arhiv komunikacije z Glamping.si.

Naročnik se izrecno strinja z zbiranjem, obdelavo in uporabo svojih osebnih podatkov. Glamping.si bo z vsemi podatki ravnalo zaupno. Glamping.si je v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Glamping SI d.o.o., ki je lastnik in upravlja spletni portal www.glamping.si, uporablja pri izvajanju svojih storitev ustrezno programsko opremo ter zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa.

Upravitelj podatkov, podjetje Glamping SI d.o.o., je odgovorno za varovanje osebnih podatkov in bo le-te uporabljal za pošiljanje ponudb, računov, trženjskih aktivnosti in ostalo komunikacijo. V nobenem primeru podatki naročnika ne bodo posredovani tretji osebi ali nepooblaščeni osebi. Dostavni službi se zaupajo le uporabnikov naslov za dostavo. Naročnik je odgovoren sam za varovanje podatkov, tako da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Ostale določbe v zvezi z varstvom podatkov so navedene na spletnem portalu www.glamping.si. Naročnik ima vedno pravico preklicati soglasje z učinkom za prihodnost. Glamping.si se obvezuje, da bo v primeru preklica nemudoma izbrisalo vse osebne podatke, razen če postopek naročila še ni bil do konca izpeljan. Z vpisom telefonske številke si pridržujemo pravico, da jo uporabimo za namene obveščanja o izpolnitvi ali v povezavi z izpolnitvijo naročila ter ostalo potrebno komunikacijo z naročnikom. Z vpisom in potrditvijo vašega elektronskega naslova, si pridružujemo pravico za obveščanje v povezavi z nedokončanimi nakupi.

Avtorske pravice, kazensko pravo

Pri vseh naročilih, zaupanih Glamping.si se predvidevajo potrebne avtorske pravice, pravice do znamk in druge pravice. Odgovornost za morebitne posledice, nastale zaradi kršitve teh pravic, nosi izključno naročnik. Naročnik s predajo naročila zagotavlja, da vsebine ne kršijo kazenskega prava.

Odveza odgovornosti

Glamping.si se bo trudil v sodelovanju s ponudnikom namestitve / doživetja zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov namestitev / doživetij, ki so objavljena na spletnem portalu www.glamping.si. Kljub temu, pa so možna razhajanja med ceno navedeno na spletnem portalu www.glamping.si ter ponudnikom doživetij. Glamping.si za to ne sprejema odgovornosti. Morebitna neskladja naj se sporočijo na info@glamping.si, da se napaka nemudoma odpravi. Vse fotografije namestitev / doživetij na spletnem portalu www.glamping.si so zgolj simbolične in ne nujno zagotavljajo lastnosti namestitve / doživetja. Glamping.si ne uporablja oz. ni zavezano k uporabi kodeksov ravnanja.

Reševanje pritožb

V primeru pritožb, se lahko naročnik poveže po elektronski pošti z Glamping.si, kjer bodo poskrbeli, da bo njegova pritožba na učinkovit in hiter način obravnavana. Vsaka prejeta pritožba s strani naročnika bo slednjemu najkasneje v petih delovnih dneh potrjena kot prejeta. Ob potrditvi prejema se bodo naročniku tudi podal okvirni datum reševanja pritožbe, kot tudi informacije v zvezi s kasnejšim seznanjanjem s potekom pritožbenega postopka.

Kraj izpolnitve, sodna pristojnost in uporabno pravo

Morebitne spore se bosta naročnik in Glamping.si trudila rešiti sporazumno, v nasprotnem primeru pa bo o njih odločalo Okrajno oziroma Okrožno sodišče v Ljubljani. V primeru pravnih sporov v zvezi s tem poslovnim razmerjem se uporablja izključno slovensko pravo.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Glamping SI d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Glamping SI d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Zadnja posodobitev Splošnih pogojev poslovanja: 3. januar 2022.
Glamping SI d.o.o.